Sunova Solar gaat modules leveren voor zonneparken in Nederland

5 januari 2023

Sunova Solar gaat modules leveren voor zonneparken in Nederland

Sunova Solar heeft de ondertekening van een leveringsovereenkomst met de Nederlandse zonneparkontwikkelaar PowerField aangekondigd; eind december zullen 122 MW hoogrenderende Hi-Milo-serie 545W PV-panelen geleverd worden. Met de voorspelling van analisten dat de capaciteit van zonnestroom-installaties in Nederland in 2023 1,1 GW zal bereiken, zal de aansluiting van de huidige parken van Powerfield op het net Sunova automatisch een marktaandeel van 10% in Nederland geven.

 

Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField: "We zijn verheugd dat we deze overeenkomst met Sunova Solar hebben ondertekend en kijken ernaar uit om samen te werken. Hun hoogwaardige zonnepanelen helpen ons om onze zonneparken te voltooien en 60.000 Nederlandse huishoudens van duurzame energie te voorzien, terwijl jaarlijks 150.000 ton CO2-uitstoot wordt bespaard. Dit is een belangrijke bijdrage aan zowel de energietransitie in Nederland als aan ons doel om in de komende vijf jaar 1.000 MW aan operationele zonneparken te bezitten."

 

Sunova CEO William Sheng voegde toe: "We zijn er trots op om samen te werken met PowerField aan deze belangrijke zonne-energie projecten in Nederland. Ons partnerschap zal onze aanwezigheid en concurrentiepositie in de regio verder vergroten en de enorme hoeveelheid hernieuwbare elektriciteit die door deze projecten wordt opgewekt, stelt ons in staat om een belangrijke mijlpaal te bereiken binnen onze missie om meer modules te leveren aan grootschalige energieprojecten, naast de markt van residentiële, commerciële en industriële daken waarin we al succesvol zijn."

Dit artikel is 5 januari 2023 geplaatst door: Sunova