16 procent van de Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij

07.11.2023 Anne Agterbos

16 procent van de Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij
© BlauHoff

Uit een enquête onder 2000 Nederlanders blijkt dat 16,4 procent van de respondenten binnen vijf jaar over een thuisbatterij wil beschikken. Zonneplan voerde dit onderzoek samen met onderzoeksbureau Panel Inzicht uit. De thuisbatterij bleek vooral populair onder de jongere generatie, zonnepaneeleigenaren en huishoudens met een dynamisch energiecontract.

Meer dan 50 procent van de respondenten verwacht ooit over een thuisbatterij te beschikken, maar daarvan weet 22,2 procent nog niet wanneer. 3 procent van de ondervraagden geeft aan binnen één jaar een thuisbatterij aangeschaft te hebben.

Van de zonnepaneeleigenaren in het onderzoek verwacht driekwart uiteindelijk een thuisbatterij aan te schaffen, waarvan 27 procent binnen vijf jaar. Onder de ondervraagden zonder zonnepanelen verwacht in 60 procent van de gevallen ook geen thuisaccu te kopen. 34 procent van de resondenten met een dynamische energiecontract verwacht binnen vijf jaar een thuisaccu te hebben. Momenteel is de aanschaf van een thuisbatterij financieel echter nog niet aantrekkelijk.