Nieuw in de sector: Roy Gerrits en Stefan During

08.06.2021 | 't Hoekje Joyce Beuken

Nieuw in de sector: Roy Gerrits en Stefan During

De solarsector groeit als kool, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek stellen we iedere maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Kersverse collega's vertellen meer over hun loopbaan, nieuwe baan en hoe de sector ze bevalt. De Centrale BTW Teruggave breidt uit. Twee nieuwe medewerkers voegden zich bij het bedrijf dat zich inzet voor gemakkelijkere BTW teruggave voor particulieren.

Wie: Roy Gerrits
Wat: Manager duurzame financiering

"In 1997 studeerde ik af van de opleiding commerciële economie. Ik ging aan het werk bij Rabobank als accountmanager voor bedrijven. Ik hield me bezig met zakelijke financiering voor klanten en volgde ondertussen ook nog een master Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna werkte ik voor leasemaatschappij Century Autolease  als salesmanager. Na vijf jaar begon ik voor mezelf. Ik kende de inhoud inmiddels goed en werd ZZP’er. Ik verhuurde mezelf aan banken door heel Nederland als Accountmanager en Teamleider zakelijk. Dit heb ik 10 jaar gedaan. Vorige zomer kwam ik terecht op de afdeling bijzonder beheer van de Rabobank. De prognose was dat bedrijven het moeilijk zouden gaan krijgen door de coronacrisis, maar dit viel in het segment waarin ik werkzaam was uiteindelijk  mee, onder andere vanwege de overheidssteun."

"Via een gemeenschappelijke kennis kwam ik in gesprek met Romano Hagen, die op dat moment iemand zocht om de financiering van duurzame investeringen voor klanten van installateurs verder in de te markt te zetten. Bij Duurzaam Gefinancierd (als onderdeel van De Centrale BTW Teruggave) begeleid ik nu dan ook installateurs die hun particuliere en zakelijke klanten  financiering willen aanbieden."

"Mijn nieuwe baan bevalt me heel erg goed. Ons product is onderscheidend en we kunnen echt het verschil maken. Het werk is dynamisch en afwisselend en we zijn continu bezig om het product verder te verbeteren."

Wie: Stefan During
Wat: Subsidie adviseur

"Ik kom oorspronkelijk uit de installatietechniek. Ik ben lange tijd installateur geweest van zonnepanelen. Ik zat op het MTS, wat te vergelijken is met een technische Mbo-opleiding van nu. Daarna ging ik aan de slag als installateur, maar ik deed ondertussen ook verkoop. Romano was mijn adviseur bij grote projecten. Voor ik uiteindelijk bij De Centrale BTW Teruggave terecht kwam, werkte ik al een paar jaar op kantoor, dus het bezoeken van klanten was me al bekend."

"Ik doe tegenwoordig minder met sales, wat ik soms wel jammer vindt. Vroeger kon ik wel eens kicken op een goede deal, of op vrijdagmiddag trots opscheppen over je prestaties bij collega’s. Maar nu bied ik met name hulp aan klanten, wat dan weer heel dankbaar werk is."

"Ik ben eigenlijk heel toevalligerwijs de duurzame kant opgerold. Wel ben ik bewust bezig met duurzaamheid. Ik ben bewust bezig met het tegengaan van verspilling en kijk continu om me heen naar wat ik zelf kan doen. Ik heb uiteraard panelen op mijn dak, en die heb ik bovendien zelf gelegd!"

nieuwe baancentrale btw teruggavebtwnieuw in de sectormedewerkers

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Webinar: SolarEdge - Introductie 3-fase omvormer voor korte strings

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
18 juni 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
22 juni 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu