Snelladen op Corda Campus in Hasselt

13.09.2022 Joyce Beuken

Snelladen op Corda Campus in Hasselt
PowerGo

Een toonaangevende technologie campus in het Belgische Hasselt biedt bezoekers sinds deze week de mogelijkheid om razendsnel hun elektrische voertuig op te laden. De campus heeft 24 snelladers staan van zeven verschillende aanbieders.

Het is uniek dat zeven verschillende aanbieders samen investeren in een snellaadplein, schrijft PowerGo, één van de aanbieders. Het bedrijf spreekt van een Europese primeur.

Het snellaadplein werd op 12 september geopend door Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Corda Campus selecteerde zeven verschillende aanbieders. Zowel Belgische als internationale bedrijven doen mee aan het project. Het is tevens het eerste project van PowerGo in België met publieke snellaadpunten.

Publiek snellaadnetwerk
PowerGo heeft de start van het project aan een hoop partners te danken. “De realisatie van de snelladers in Hasselt is een unieke en belangrijke mijlpaal van Charge Point Operator PowerGo, als onderdeel van de ambitie om een groot publiek snellaadnetwerk in Europa te realiseren. Dankzij de snelle service van installateur NL Mobility kunnen bezoekers en bewoners gemakkelijk snelladen bij de DC120 laadpalen van hardware-leverancier Ecotap."

De 24 laadpalen laden elektrische auto’s binnen dertig minuten tot maar liefst 90 procent op. Middels een applicatie krijgen bezoekers toegang tot de laadpalen en kunnen ze tevens afrekenen.