Solarwatt neemt REConvert over

07.06.2022 Kenneth Nwosu

Solarwatt neemt REConvert over
©Solarwatt

Met de overname van REConvert denkt Solarwatt een nieuw wapen te hebben in de strijd tegen netcongestie. Beide bedrijven werkten reeds samen aan vermogenselektronica. De huidige overname moet grootschalige opslag via nieuwe en intelligentere oplossingen mogelijk maken. 

De bestaande samenwerking richtte zich op ontwikkeling van thuisbatterijen voor opslag van zonne-energie. Een voorbeeld hiervan is de Solarwatt Battery Flex. REConvert werkte mee aan deze vorig jaar geïntroduceerde thuisbatterij. 

Meer dan de som der delen
"Wij zijn erg blij dat we nu deel uitmaken van de Solarwatt-familie. We hebben een sterk team achter ons staan dat zich bezighoudt met materiaalinkoop, verkoop, logistiek en verdere bedrijfsontwikkeling. Hierdoor kunnen wij ons nu concentreren op wat we echt leuk vinden en waar we goed in zijn: productontwikkeling. Dit is absoluut een win-win situatie”, aldus Arno van Zwam, managing sirector bij REConvert. Van Zwam zal samen met Armin Froitzheim, CTO bij Solarwatt, leiding geven aan de nieuwe zusteronderneming. 

Michiel van Schalkwijk, managing director bij Solarwatt Benelux, wijst op de strategische en operationele voordelen: ”Met de overname versterken wij onze knowhow op het gebied van vermogenselektronica voor accusystemen en omvormers en zetten we een volgende stap in onze ontwikkeling tot een sectorkoppelaar. Voor onze klanten en onze markt breiden we de mogelijkheden voor accuopslag uit met de oplossingen van REConvert, die we voortaan als Solarwatt producten op de markt gaan brengen.”

Netcongestie
De samenwerking heeft de aanpak van netcongestie als specifiek doel. “Wij hebben binnen onze productlijn een oplossing voor netcongestie. Mkb-bedrijven die uit hun kleinverbruikaansluiting groeien kunnen nu vaak bij de netbeheerder geen aanspraak maken op een zwaardere aansluiting vanwege het overvolle net. Onze oplossing vergroot de piekcapaciteit van de huidige netaansluiting door toepassing van een batterijomvormer en accu", aldus Van Zwam.

Van Schalkwijk vult hierop aan: "REConvert produceert in Nederland, dus daarmee wordt Solarwatt een in Nederland producerend bedrijf. Het mooie aan deze overname is dat we nu binnen de Solarwatt-groep een oplossing voor de Nederlandse congestieproblematiek hebben met lokale productie in Nederland."