Directe koppeling 2Solar en De Centrale BTW Teruggave voor terugvragen btw op zonnepanelen

27 september 2021

Directe koppeling 2Solar en De Centrale BTW Teruggave voor terugvragen btw op zonnepanelen

Installateurs die gebruikmaken van de software van 2Solar hebben sinds kort een directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave. Zo kunnen zij via de software rechtstreeks de btw op zonnepanelen terugvragen.

2Solar en De Centrale BTW Teruggave benadrukken dat installateurs voor het eerst zo snel en eenvoudig de belasting op zonnepanelen voor de eindklant terug kunnen vorderen.

Fouten voorkomen
‘Het scheelt vooral veel tijd’, vertelt Robbert Jan van de Worp. De installateur kan met deze koppeling in één keer, én op locatie bij de eindgebruiker de aanvraag versturen. Dit voorkomt een hoop administratieve werkzaamheden achteraf en kan fouten voorkomen. ‘Zowel de monteur als de eindgebruiker heeft hier baat bij. Het is absoluut een win-win-win- situatie.’

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren, kan zoals bekend de btw terugvragen op de aanschaf en montage van zonnepanelen. Essentieel is dat de aanvraag goed wordt opgestart om teleurstelling van de klant te voorkomen. De Centrale BTW Teruggave heeft daarom een speciaal teruggaafpakket ontwikkeld om het online aanvragen van btw-teruggave te vergemakkelijken en de eindklant te behoeden voor een verkeerd uit te vallen aanvraag.

Eerste
2Solar software beschikt als eerste over de directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave. Beide partijen hebben de handen ineengeslagen om deze functionaliteit mogelijk te maken voor alle gebruikers van de 2Solar-software. Met slechts een paar klikken regelt de installateur nu de aanvraag voor de eindgebruiker. Met de komst van deze functionaliteit kan de installateur met 2Solar software het complete proces reguleren.

Dit artikel is 27 september 2021 geplaatst door: 2Solar software

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: ESDEC CALCULATOR TRAINING

Logo Esdec
8 december 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: SolarEdge | Designer: updates & nieuwe functies

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
10 december 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Uptempo! lunchwebinar Energieopslag

13 december 2021
13:00 - 13:45
online

TKI Urban Energy

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
14 december 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu