Reinhard Lampe treedt in dienst van REC Group als Vice President Sales and Marketing Europe

25 januari 2021

Reinhard Lampe treedt in dienst van REC Group als Vice President Sales and Marketing Europe

München (Duitsland), 22 januari 2021 – REC Group, een internationale pionier in zonne-energie met hoofdkantoor in Noorwegen, is verheugd te kunnen melden dat Reinhard Lampe (47) met ingang van 10 januari 2021 is benoemd tot Vice President Sales and Marketing Europe. Reinhard Lampe is een sterke, ervaren professional, die meer dan twaalf jaar leidinggevende verkoop- en marketingfuncties in de zonne-industrie heeft bekleed. Hij verheugt zich erop de verkoop- en marketingorganisatie van REC Group naar nieuwe successen te leiden.

Reinhard Lampe, die is afgestudeerd als architect en industrieel ingenieur, heeft ruim twaalf jaar in leidinggevende functies in de industrie gewerkt. Die indrukwekkende ervaring zal hem goed van pas komen in zijn nieuwe rol. Tot voor kort was hij Senior Business Development Manager bij een andere grote zonnepanelenfabrikant. Als zodanig verkocht hij zonnepanelen aan projectontwikkelaars, investeerders en EPC-aannemers in heel Europa. Daarvoor bekleedde hij bijna tien jaar lang diverse functies, variërend van Senior Sales Director voor Europa tot Managing Director bij een ander topmerk op het gebied van zonne-energie. Hij was verantwoordelijk voor de strategie, productportfolio, klantenservice en marketingondersteuning, gaf leiding aan de National Sales Directors en had de resultaatverantwoordelijkheid voor de regio. Het belangrijkste is dat Reinhard Lampe in Europa partnernetwerken in de zonne-industrie heeft opgezet en geleid. Die vaardigheid zal essentieel zijn in zijn functie bij REC.

Steve O’Neil, CEO van REC Group, is enthousiast: “Europa is een enorm belangrijke markt voor REC Group. Hier zijn we 25 jaar geleden opgericht. In deze markt begonnen we met ons klantgerichte Channel Program om onze distributeurs en installateurs zo goed mogelijk te ondersteunen en sloegen we samen met onze partners de weg naar groei in. Reinhard Lampe zal de strategische richting voor de hele verkoop- en marketingorganisatie, structuur en competenties van REC Group in de regio uitstippelen. Gezien onze historie als Europees bedrijf kijken we ernaar uit om ons in de toekomst met hernieuwde kracht op Europa te richten. We zijn verheugd om Reinhard in ons bedrijf te verwelkomen.” 

Reinhard Lampe is de opvolger van Ivano Zanni, die REC eind januari na twaalf jaar zal verlaten. De lange duur van zijn dienstverband benadrukt REC’s streven naar hechte, duurzame samenwerking met partners, klanten en medewerkers. “Wij bedanken Ivano voor zijn succesvolle werk in verschillende rollen bij REC”, voegt O’Neill eraan toe.

Neem voor meer informatie contact op met:

Katrin Anderl
Marketing Manager EMEA
Tel.: +49 89 44 23 85-990
E-mail: katrin.anderl@recgroup.com

REC Solar EMEA GmbH
Leopoldstraße 175
80804 Munich, Germany
Managing Director: Cemil Seber
Court of Registration: Munich HRB 180306
VAT ID-No: DE266243545

Over REC Group:

REC Group is een internationale pionier in zonne-energie die zich erop toelegt consumenten van schone, betaalbare zonne-energie te voorzien om de wereldwijde energietransitie gemakkelijker te laten verlopen. Inzettend op kwaliteit en innovatie biedt REC fotovoltaïsche modules van toonaangevende hoge kwaliteit met een uitzonderlijk laag aantal garantieclaims, goed voor minder dan 100 ppm. REC, dat in 1996 in Noorwegen werd opgericht, heeft 2.000 mensen in dienst en heeft een jaarlijkse zonnepaneelcapaciteit van 1,8 GW. Met de ruim 10 GW die wereldwijd is geplaatst, voorziet REC meer dan 16 miljoen mensen van schone zonne-energie. REC Group is een Bluestar Elkem-bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Noorwegen heeft, een operationeel hoofdkantoor in Singapore en regionale vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Ontdek meer via recgroup.com en

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is 25 januari 2021 geplaatst door: REC Solar EMEA GmbH

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow EV-Solutions (English)

Logo SUNGROW
1 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu