Afscheid van 365-powervrouw Joyce Beuken

03.05.2022 Het 365-team

Afscheid van 365-powervrouw Joyce Beuken

"Parting is such sweet sorrow", zei een bekende schrijver al eens. Solar365 en Warmte365 nemen afscheid van een van hun journalisten. Joyce Beuken gaat een nieuwe uitdaging aan en heeft het schrijversteam verlaten.

Joyce was een van de jonge honden van het team, maar ontwikkelde zich al snel tot een gedegen journalist met kennis van zaken. Haar schrijfstijl is herkenbaar aan haar leuke woordgrapjes hier en daar. “Toen ik net begon was de solar- en HVAC-wereld nieuw voor mij. Dan ben je best even bezig je de technische kennis eigen te maken en de mores van het vakgebied te leren. Gaandeweg vond ik het steeds interessanter worden. De energietransitie en duurzaamheid zijn twee thema’s die mij na aan het hart liggen.”

Groen hart op de goede plek
En dat kunnen haar collega’s beamen. Joyce bleek namelijk ook in haar vrije tijd het toonbeeld van duurzaamheid. Iemand met een groen hart en dan ook nog op de goede plek. Zo kookt ze op haar vrije dag, via een maatjesproject, voor de bejaarde Henk. En ondanks dat ze zelf uiteraard vegetarisch is, draait ze zonder wroeging gehaktballen voor hem.

Maar dat is nog niet alles, deze Joris Goedbloed van de duurzaamheid koopt haar kleding en meubels het liefste tweedehands. En op haar vrije zaterdag moet je niet raar opkijken als je haar met een papierprikker door haar geliefde Hoorn ziet lopen.

Joyce in de gemeenteraad
Hoorn is echt ‘haar stadje’ en op zaterdagavond staat ze regelmatig biertjes te tappen achter de bar van café ’t Kroegie. Met regelmaat ergert ze zich aan beslissingen die de gemeente wel of juist niet neemt. Waar anderen blijven mopperen besloot Joyce dat ze daar maar eens wat aan moest doen. Ze besloot zich aan te sluiten bij Groen Links en stelde zich verkiesbaar tijdens de gemeenteraadverkiezingen.

De rest is geschiedenis. Uiteraard werd onze vrolijke, pro-actieve collega met voorkeursstemmen in de Hoornse gemeenteraad gekozen. Hoewel we haar gaan missen zijn we natuurlijk ontzettend trots op haar. Wat ons betreft is het een kwestie van tijd voordat ze de landelijke politiek in gaat. We verheugen ons er nu al op.

Lieve Joyce, het ga je goed. We missen je nu al!