Ebusco tekent eerste energieopslagsysteemcontract

06.10.2022 Jan de Wit

Ebusco tekent eerste energieopslagsysteemcontract
©Ebusco

Elektrische stads- en streekbussenbouwer Ebusco heeft zijn eerste contract afgesloten voor een energieopslagsysteem. Vanwege de ervaring van Ebusco met batterijen voor zwaar gebruik en batterijbeheersystemen heeft projectontwikkelaar Emmett Green een Ebusco Energy Storage System aangeschaft. “Een grote mijlpaal voor Ebusco”, aldus CEO Peter Bijvelds.

Emmett Green zal het Ebusco Energy Storage System gebruiken voor energieopslag, arbitrage op de day-ahead-, intraday- of onbalansmarkten, en ondersteunende energiediensten.

“Bij Emmett Green investeren we in verschillende energietransitie activa zoals deze elektrische energieopslag. We zijn verheugd een opslagsysteem van Ebusco aan ons portfolio toe te voegen”, zegt Michiel Roelofs, managing director bij Emmett Green.

“Met opslagsystemen als deze kunnen we ons bezighouden met achter-de-meter projecten en local-for-local optimalisatie als dat nodig is om de Nederlandse energietransitie te versnellen en de opwarming van de aarde af te remmen.”

Ebusco’s ervaring met batterijen voor zwaar gebruik en batterijbeheersystemen gaf de doorslag voor Emmett Green. Ebusco gebruikt dit zelf voor het tijdelijk opslaan van energie voor netbalancering, ondersteuning van slimme laadinfrastructuur op busdepots en maritieme oplossingen.

“We richten ons al lange tijd op transportecosystemen. Met deze order wordt de scope nog breder, want deze energieopslagcontainer zal worden ingezet voor het balanceren van het elektriciteitsnet”, vertelt Bijvelds.

“Deze zogenaamde Energy Balancing markt biedt oplossingen voor energievraagstukken voor nu en in de toekomst. Wij ondersteunen Emmett Green hierbij graag met onze oplossingen.” De levering is gepland voor de eerste helft van 2023.