Elektrische vrachtwagen Tesla vanaf dit jaar geleverd

12.08.2022 Kenneth Nwosu

Elektrische vrachtwagen Tesla vanaf dit jaar geleverd
©Tesla

Elon Musk heeft via Twitter bekend gemaakt dat de Tesla Semi Truck vanaf dit jaar geleverd wordt in de Verenigde Staten.

Wanneer de elektrische vrachtwagen in Europa en Nederland geleverd wordt, is nog niet bekend. Na twee jaar van uitstel zal de volledig elektrische vrachtwagen van Tesla dan eindelijk de weg op komen. In de VS althans. Na de introductie in 2017 zou deze aanvankelijk per 2019 geleverd worden.

Zonder aanhanger kan de elektrische vrachtwagen versnellen van 0 naar 100 kilometer per uur in vijf seconden. Met 36 ton aan vracht gekoppeld stijgt deze tijd naar 25 seconden. De hoeveelheid kilowattuur aan accu’s aan boord is nog onbekend. De versie van de elektrische vrachtwagen die dit jaar geleverd wordt heeft een actieradius van 800 kilometer. In Nederland zou deze een prijskaartje van 150.000 euro krijgen. Een tweede versie met een actieradius van 475 kilometer volgt nog. Deze zal een aanschafprijs hebben van 130.000 euro.

Door het prijsverschil tussen rijden op diesel en elektrisch heeft de vrachtwagen volgens Tesla een terugverdientijd van twee jaar.