Energetica onthult zonnepanelen met kierloze technologie

09.02.2021 Joyce Beuken

Energetica onthult zonnepanelen met kierloze technologie

Oostenrijkse zonnefabrikant Energetica wil in het vierde kwartaal van dit jaar PV-modules zonder kieren op de markt brengen,  schrijft PV-magazine.

De Oostenrijkse PV-modulefabrikant Energetica heeft onthuld dat het binnenkort zal beginnen met de productie van zonnepanelen op basis van gapless-technologie. Dit verhoogt de dichtheid van panelen door de lege ruimtes tussen de cellen te elimineren. Het bedrijf beweert dat het een hogere module-efficiëntie kan bereiken wanneer de celopeningen in de strings worden geëlimineerd.

Formaat ongewijzigd

De "e.Gapless M HC"-modules verschillen qya formaat nauwelijks van standaardmodules met ruimtes ondanks de hogere prestaties, aldus de fabrikant. De nieuwe panelen worden gebouwd op de eigen gepatenteerde 12-busbar-technologie en zullen beschikbaar zijn vanaf het vierde kwartaal van dit jaar.

"De spleetloze technologie is een andere belangrijke innovatie in de bouw van fotovoltaïsche modules en Energetica maakt deel uit van deze technische avant-garde van geselecteerde fabrikanten," zei Energetica CEO Rene Battistutti.

Populaire inhoud

Energetica stelt dat het de eerste Europese modulebouwer zal zijn die modules met deze technologie commercieel aanbiedt. "Met de nieuwe kierloze technologie, die we al meer dan twee jaar aan het testen zijn, zetten we een nieuwe mijlpaal in de efficiëntie van onze fotovoltaïsche modules", aldus het bedrijf.