Esdec gaat voor toekomstbestendig

17.03.2022 Joyce Beuken

Esdec gaat voor toekomstbestendig

Esdec is wederom prominent aanwezig op vakbeurs Solar Solutions International. De internationale ontwikkelaar, producent en leverancier van eenvoudige maar sterke montagesystemen is goed vertegenwoordigd binnen de Benelux met een hoofdkantoor op Nederlandse bodem.

Als koploper wil Esdec zoveel mogelijk bijdragen aan veilige en verantwoorde groei van de solarsector. Daarom houden ze tijdens de ontwikkeling van producten zoveel mogelijk rekening met toekomstige wet- en regelgeving. “De afgelopen jaren hebben we met Esdec hard gewerkt om het inzicht van de koppelingsfactor (red. hoe goed houden panelen elkaar op de plaats bij hoge winddruk) te integreren in de ontwerpen van de systemen en de in onze testprogramma’s.”

NEN-norm
Voor alle systemen heeft Esdec deze mechanische koppeling uitvoerig getest met zogenoemde lifttesten. “De toevoeging van al deze extra testdata aan de windtunneltestdata maakt dat onze ballastcalculaties van plat dak montagesystemen nog nauwkeuriger en betrouwbaarder zijn. En sinds kort ook in lijn met de eisen in de vernieuwde NEN 7250 norm.”

Ontwikkelingen gevolgd
Begin dit jaar kwam er een update van Flatfix Fusion op de markt. “Wij volgen de ontwikkeling van panelen op de markt nauwgezet zodat we onze montagesystemen daarop kunnen aanpassen”, vertelt Thijs Smudde, communicatiemanager bij Esdec Benelux. “Panelen worden steeds groter, zowel in de lengte als de breedte. Met name in de residentiële sector zien we dat de toegepaste panelen steeds breder worden.”

Nieuwe componenten
Daarom introduceerde Esdec per eind januari nieuwe componenten voor FlatFix Fusion, die geschikt zijn voor bredere en langere panelen. Net als voorgaande systemen zijn ook de nieuwe versies getest, om voor wat betreft de ballastering weer de goedkeurig van adviesbureau Peutz te kunnen krijgen. “De ballastberekening blijft dan ook nauwkeurig en betrouwbaar, een geruststellende gedachte voor de installateur en de eindklant.”

Op Solar Solutions International zal Esdec twee nieuwe, geassembleerde producten aan de markt presenteren, die montage met het bekende ClickFit EVO op verschillende type daken mogelijk maken. Smudde: “De eerste is een stokschroef met een geïntegreerde rail-connector, voor toepassing op verschillende soorten schuine daken. De tweede is een felsklem, met de klikbevestiging voor de montagerail er al op geassembleerd. Deze klem is er in drie varianten voor de verschillende type felsdaken.” Wie benieuwd is naar deze nieuwste toevoegingen aan Esdec’s productassortiment, is welkom op de stand.

Solar Solutions International vindt plaats op 12, 13 en 14 april in Expo Haarlemmermeer. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website.