Heineken nu ook duurzaam

17.11.2020 Simone Tresoor

Heineken nu ook duurzaam

Heineken Verenigd Koninkrijk heeft zichzelf de uitdaging opgelegd duurzaam te innoveren. Vanaf vandaag wordt hun bekende Sol-bier daarom uitsluitend gebrouwen met behulp van zonne-energie, meldt Food & Drink International.

 ‘Brewed with Solar Energy’, de nieuwe slogan van Sol, prijkt trots op de achterkant van het flesje met het iconische zonnesymbool. Zoals de naam al doet vermoeden gaat Sol nu helemaal over de zon; niet alleen is het een zomers biertje, maar het wordt nu ook gebrouwen met behulp van zonne-energie.

13.212 zonnepanelen

De brouwer, die streeft naar het gebruik van 70% hernieuwbare energie in het jaar 2030, heeft 4.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij zijn brouwerij in Tadcaster in het Verenigd Koninkrijk en plaatste tevens 9.212 panelen bij zijn brouwerij in Zoeterwoude. Zo zijn zij een aardig stuk op weg hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. "We weten dat vier op de vijf consumenten een verschil willen maken bij het redden van de planeet voor toekomstige generaties en Sol is er trots op zijn rol hierin te kunnen spelen.” aldus Matt Saltzstein, Premium Beer Unit Brand Director bij Heineken UK.

Corona doet het minder

Het gaat het merk dit jaar toch al voor de wind. Sol heeft zijn verkoop dit jaar al meer dan verdubbeld. Of deze omzet-verdubbeling iets te maken heeft met de dalende cijfers van de concurrent Ab InBev, de producent van het bekende Corona-biertje, blijft in het midden.