Internet New York gaat draaien op zonne-energie

14.06.2021 Joyce Beuken

Internet New York gaat draaien op zonne-energie

Het nieuwe huisvestingsplan van New York City gaat gretig gebruikmaken van zonne-energie om de energie-uitgaven in te dammen. Het bespaarde geld wordt vervolgens ingezet om snel internet te kunnen aanbieden aan bewoners met een laag inkomen.

Het project pakt twee grote infrastructurele uitdagingen aan, waaraan de regering-Biden prioriteit heeft gegeven. Het gebruik van goedkopere hernieuwbare energiebronnen en de toenemende behoefte aan snel internet voor mensen die thuis werken staan centraal in het plan.

Fondsen van de New York Green Bank en de New York State Housing Finance Agency, de Workforce Housing Group zullen worden gebruikt voor de aankoop en installatie van zonnepanelen voor twee dozijn appartementsgebouwen.

Besparing compenseert installatie
De kosten van de panelen en de installatie zullen naar verwachting worden gecompenseerd door een fikse besparingen op energie. Verdere besparingen door het gebruik van zonnepanelen zullen vervolgens worden besteed aan het verstrekken van internettoegang aan bewoners van woningen die het zich anders niet zouden kunnen veroorloven.

Brandon Gibson, medeoprichter van Flume Internet, het New Yorkse bedrijf dat de wifi-toegang zal leveren, hoopt dat het project de eerste van vele partnerschappen zal zijn. “We zijn echt enthousiast om dit als een precedent te stellen, en we zullen het gebruiken terwijl we verder werken met andere ontwikkelaars en andere verhuurders in en rond het land."