IONITY wil aantal EV-snelladers in Europa verviervoudigen

25.11.2021 Joyce Beuken

IONITY wil aantal EV-snelladers in Europa verviervoudigen
Marco Verch

Snellaadbedrijf IONITY tast diep in de buidel om het aantal snelladers in Europa fiks uit te breiden. Met een investering van 700 miljoen euro hopen zij 5.000 snelladers voor elektrische voertuigen te hebben geïnstalleerd per 2025, dat schrijft de Volkskrant.

IONITY is een samenwerking tussen Ford en Hyundai. Wie een auto van een van deze merken rijdt kan vaak tegen een lager tarief terecht bij IONITY. Momenteel heeft IONITY vooral snelladers langs snelwegen staan. Het plan is om ook in en rondom steden locaties te realiseren.

Netwerk uitbreiden
Andere concerns werken ook hard aan een uitbreiding van het netwerk van snelladers. Onder meer Tesla, Fastned en Shell hebben een eigen netwerk.

Daarnaast voegt investeringsplatform BlackRock zich bij de autofabrikanten als IONITY-beleggingspartner via BlackRock’s Global Renewable Power-platform.

Na PV investeren in EV
Volgens BlackRock heeft het Global Renewable Power-platform tot nu toe geïnvesteerd in meer dan driehonderd wereldwijde projecten, variërend van on shore en off shore windenergie tot zonne-energietechnologie.

David Giordano, hoofd hernieuwbare energie van BlackRock: “Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen is van vitaal belang om een netto nul toekomst te bereiken. IONITY is een van Europa's toonaangevende EV-oplaadnetwerken, die pioniers uit de auto-industrie samenbrengt om een naadloze ervaring voor emissievrij rijden in heel Europa te creëren.”

Afbeeldingcredit Marco Verch, gebruikt onder de Creative Commons-licentie.