ISDE-subsidie voor (hybride) zonnewarmte systemen verhoogd

25.02.2022 Jan de Wit

ISDE-subsidie voor (hybride) zonnewarmte systemen verhoogd
©Techniek Nederland

De subsidie voor (hybride) zonnewarmtesystemen in de ISDE is per 1 januari 2022 verhoogd van 20 naar 30 procent, dat meldt Techniek Nederland op basis van de publicatie in de Staatscourant. Daarnaast krijgen zonnewarmtesystemen die ook ruimteverwarming produceren een extra subsidiebijdrage.

Eind oktober 2021 schreef Dilan Yeşilgöz, toenmalig staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat, een brief aan de regering over het stimuleren van hybride systemen. Dit werd uitgewerkt in een subsidieverhoging en actieplan voor hybride warmtepompen.

Zonnewarmtesystemen werden daar niet in meegenomen, ondanks dat dit wel hybride systemen zijn. Holland Solar heeft hier vervolgens extra voor gelobbyd. En met succes.

Voor zonneboilers die zijn geïnstalleerd voor 1 januari 2022 blijven de subsidiebedragen gelden die ook al in 2021 werden gehanteerd. Ten aanzien van zonneboilers die zijn geïnstalleerd vanaf 1 januari 2022 is de wijziging van de subsidie alleen van toepassing voor aanvragen die zijn ingediend na 26 januari 2022, toen de wijziging inwerking trad.

De website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt alle data en subsidiebedragen.