Nieuw in de Sector: Robbert de Bruijn, Stephan van der Kolk & Rishaal Mahabier

23.02.2021 | 't Hoekje Joyce Beuken

Nieuw in de Sector:  Robbert de Bruijn, Stephan van der Kolk & Rishaal Mahabier

De solarsector groeit als kool, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek stellen we iedere maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Kersverse collega's vertellen meer over hun loopbaan, nieuwe baan en hoe de sector ze bevalt.

Wie: Robbert de Bruijn
Waar: 2Solar
Wat: Customer implementation & succes consultant

In 2014 studeerde ik af als bouwkundig tekenaar aan het HBO in Zuid-Heerlen. Helaas was er op dat moment een financiële crisis gaande in de bouw, waardoor er in mijn vakgebied weinig vacatures waren. Mijn oog viel echter al snel op een vacature voor sales engineer bij een zonnepanelen installateur. Ondanks dat het niet mijn vakgebied was solliciteerde ik, en ik kreeg de baan. Ik ben nog steeds blij dat ik destijds door schaarste in mijn arbeidsmarkt voor deze richting heb gekozen! In januari 2015 startte ik bij Ecopro, hier in Zuid-Limburg. Dit bedrijf is  later overgenomen door Essent en was mijn eerste kennismaking met verduurzaming. Ik was op slag verliefd op de branche. Het is een jonge sector en ook nog eens heel energiek.

In 2018 kreeg ik de kans om een opleiding te volgen bij Essent. Er was behoefte aan een verbetercultuur. Ik volgde ook een blackbelt opleiding met als doel om hoofdverantwoordelijke te zijn in de organisatie zodat ik de verbetercultuur in stand kon houden. Deze rol heb ik ruim een jaar met veel plezier vervuld bij Essent, waarin ik heel veel heb geleerd over de interne processen en de workflows. Na 4 jaar Essent ontstond bij mij de behoefte om de opgedane kennis en ervaring in te gaan zetten voor meer bedrijven in de duurzame energie branche. Ik was al een tijd bekend met  2Solar Software doordat Essent hier al jaren mee werkt. Bij 2Solar heb ik de kans gekregen om te starten in de rol van Customer Succes Consultant. Vanuit mijn rol help ik klanten hun interne processen beter af te stemmen op de type projecten die ze doen (of willen gaan doen), zoals bijvoorbeeld particulieren-, woningbouw-, gemeentelijke-, zakelijke projecten. De branche is jong en snelgroeiend, net zoals 2Solar.

Het afgelopen jaar zat voor mij vol van nieuwe dingen. Vorig jaar verkochten we ons huis, ik begon met mijn nieuwe baan bij 2Solar in december en in januari 2021 werd ik vader van een prachtige dochter. Ik zal de solarbranche niet zomaar verlaten. De branche groeit zo snel, soms is het een gekkenhuis, maar dat maakt het juist een zeer interessante werkomgeving. Bovendien groeit 2Solar zo snel, zijn er voortdurend nieuwe vacatures waardoor het carrieretechnisch ook een interessante omgeving is voor mij. Never a dull moment!

Wie: Stephan van der Kolk
Wat: Sales manager
Waar: Libra Energy

Voordat ik bij Libra Energy terechtkwam, heb ik bij verschillende internationale bedrijven in het buitenland gewerkt. Zo heb ik een jaar in Johannesburg bij IBM gewerkt. Hier vooral bezig geweest met coaching van de agents en kwaliteitsverbeteringen. Daarna met een kleine tussenpauze in Nederland vier jaar in Londen gewoond en gewerkt. Voor Microsoft was ik verantwoordelijk voor de klantafhandeling van het Home User Programma regio Noord-Europa.

In 2013 keerde ik terug naar Nederland om bij Libra Energy te gaan werken. Daar de groei meegemaakt van vooral omvormerspecialist naar groothandel in duurzame energieoplossingen. Zelf ook de kans gekregen om mee te groeien met het bedrijf en de klanten.

In 2020 kwam de mogelijkheid om in de keuken te kijken aan de kant van de installateur. Bij de project realisatie veel geleerd hoe de installateur werkt. Mooie projecten opgeleverd met tevreden klanten. Plus veel geleerd wat de vraag is vanuit de installateur naar de groothandel toe. Echter ligt mijn hart toch aan de groothandel zijde. Het helpen en meedenken met de klanten. De componenten met de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs tijdig bij de klant hebben.

Dit heeft ertoe geleid dat ik sinds januari 2021 weer terug ben gekeerd bij Libra Energy. Vanaf dag 1 weer helemaal op mijn plek. Ik ga elke dag weer met plezier aan de slag om hetgeen Libra Energy groot en bekend mee is geworden te blijven continueren.

Wie: Rishaal Mahabier
Wat: Applicatiebeheerder
Waar: Van der Valk Solar Systems

Nadat ik mijn opleiding bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool niet had afgemaakt, kwam ik in aanraking met Technische Informatica. Ik volgde de opleiding ook aan de Haagse Hogeschool en haalde mijn diploma. Ik kwam bij T-Mobile terecht, waar ik me bezig hield met de automatisering van processen. Na anderhalf jaar ging ik ongeveer dezelfde functie uitvoeren bij KPN. Hoewel ik bedrijfseconomie niet voltooid had, kwam de financiële achtergrondkennis bij deze baantjes en later in de carrierè wel goed van pas.   

Hierna werkte ik bij Barth aan automatisering op industrieel vlak. Toen ik daar wegging, heb ik eerst middels zelfstudie mijn kennis verder verbreed, voor ik via Indeed op een vacature bij Van der Valk Solar Systems stuitte. De solarsector was compleet nieuw voor me. Het wordt gemarket als de ‘grote redding’. Maar pas toen ik er in kwam te werken zag ik hoe belangrijk en groot die transitie wel niet is. Ik werd me steeds bewuster van het belang van het klimaat, en voel me erg trots dat ik een steentje bij kan dragen aan het ‘redden van de planeet’. Ik dacht altijd dat dat iets was dat buiten mijn bereik lag en dat de echte oplossingen voor het klimaatprobleem in handen waren van de topmensen. Maar nu ik in de solarsector werk bij Van der Valk, weet ik dat ook ik invloed uit kan oefenen op dit probleem.

nieuwnieuwe baanpersoneel2solarVan der Valk Solar SystemsLibra Energy

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SolarEdge Praktijk training: problemen oplossen op locatie

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
5 maart 2021
8:30 - 12:30
Vianen

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
8 maart 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
9 maart 2021
15:00 - 16:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
9 maart 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu