Samsung gaat smartwatch opladen via zonnecellen in bandje

30.09.2021 Joyce Beuken

Samsung gaat smartwatch opladen via zonnecellen in bandje

Samsung heeft plannen om hun Galaxy Watch-horloges op te laden middels zonne-energie. In een patent wordt omschreven hoe mogelijk de komende twee jaar de technologie zal worden uitgewerkt.

In 2019 werd een technisch patent ingediend in de Verenigde Staten waarin al een manier omschreven werd waarmee horloges middels zonne-energie kunnen worden opgeladen. In januari werd het patent verder uitgebreid, wat aantoont dat de fabrikant er actief mee bezig is. Aan beide kanten van de horlogekast zouden zonnecellen geplaatst kunnen worden. De cellen worden door polymeer omgezet in elektrische energie.

Accu-issue opgelost
Samsung is niet de eerste die horloges met de zon wilt laten draaien. Onder meer Casio deed hier eerder ervaring mee op. Voor de smartwatches van Samsung betekent onderweg opladen wel dat er een prominent probleem kan worden opgelost: de accuprestaties. De capaciteit blijft een pijnpunt voor de Galaxy Watch-serie. Een horloge houdt het maximaal 40 uur vol met een oplaadbeurt. Mogelijk worden de bandjes met zonnecellen al bij de Galaxy Watch 5 geïntroduceerd.