SolarEdge lanceert nieuwe generatie Power Optimizers

27.09.2021 Joyce Beuken

SolarEdge lanceert nieuwe generatie Power Optimizers

SolarEdge lanceert een gloednieuwe generatie Power Optimizers. Naast een uitbreiding van de veiligheidsfunctionaliteiten garandeert het verbeterde kabelmanagement een versnelling in het stringen van Power Optimizers.

“Veiligheid wordt naar een nieuw en hoger niveau getild”, stelt het bedrijf, dat leidend is op het gebied van slimme energieoplossingen. Met de nieuwe S-serie Power Optimizer wordt het mogelijk om vroegtijdig te kunnen waarschuwen. Bij abnormale connector temperaturen is het systeem straks in staat zichzelf preventief uit te schakelen en kunnen defecten effectief gelokaliseerd worden.

Toekomstbestendig
De kabelverbindingen zijn vereenvoudigd bij het nieuwe systeem. Connectoren worden vlakbij de Power Optimizers gemonteerd waardoor ze niet los op het dak terecht kunnen komen, hetgeen de kans op isolatiefouten verkleint. Naast de directe innovaties houdt de gloednieuwe serie ook rekening met wat er in de toekomst eventueel komen gaat. “De producten zijn ontworpen om aan veranderende paneeleisen te voldoen en om mee te kunnen groeien met standaarden.”

Veel meer over de nieuwe serie wordt later onthult door SolarEdge, maar wie vast iets los wilt peuteren, is op de beurs welkom op stand C6. Op 1 oktober vindt een webinar van SolarEdge plaats waarin meer verteld wordt over de nieuwe serie. Inschrijven kan via de website.