Tijd voor (nog) een nieuwe standaard?

03.12.2020 | Actueel

Tijd voor (nog) een nieuwe standaard?

Trends komen en gaan, zo ook in de solarbranche. Terwijl er begin 2018 nog discussies werden gevoerd of poly- of juist mono-silicium de norm zou worden voor de komende jaren, was daar aan het eind van het jaar al bijna geen twijfel meer over mogelijk. Mono was het juiste antwoord.

Ook in de Nederlandse installaties namen mono-siliciumpanelen voor het eerst de meerderheid van de installaties voor hun rekening. De resulteerde erin dat vandaag de dag meer dan 90% van de geïnstalleerde panelen mono-wafers bevat. De snelle omschakeling laat zien hoe belangrijk het is om de ontwikkelingen in paneelspecificaties nauwgezet te volgen.

Database

Om iedere trend bijtijds te kunnen opmerken komt DNE Research voor de Dutch Solar Quarterly begin volgend jaar met een database met het huidige aanbod van alle geadverteerde panelen van 25 van de grootste paneelfabrikanten. "In het begeleidende rapport bespreken we de samenstelling van het huidige aanbod en blikken we vooruit om te zien wat dit voor een toekomstige nieuwe norm kan betekenen", benoemd onderzoeker Maurice van Rees.

De database zal daarna maandelijks worden geüpdatet om de trends in paneelontwikkeling te vangen zodra ze zich ontwikkelen. Trends zoals de afname van poly-crystalline silicium panelen en de opkomst van n-type en bifacial panelen kunnen in dit dashboard op de voet worden gevolgd.

DNE Research & Dutch Solar Quarterly

Dutch New Energy Research is een hardgroeiend onderzoeksbureau dat zich richt op de hernieuwbare energiesector. Het bureau levert accurate cijfers met betrekking tot de Nederlandse energietransitie en biedt zeer betrouwbare data en onderbouwde inzichten over verduurzaming. Ieder jaar publiceert DNE een sectorrapport over zonne-energie, warmtenetten en warmtepompen. Deze rapporten worden door marktpartijen ingezet als ijkpunt. Maar ook politici, beleidmakers en pers hebben baat bij het rapport.

Voor meer informatie over het geïnstalleerd vermogen in de eerste helft van 2020 kan men de Dutch Solar Quarterly raadplegen. Een DSQ-licentie biedt een diepgravende analyse van de Nederlandse zonne-energiemarkt en geeft een compleet beeld van de financiële, economische, beleidsmatige en technologische ontwikkelingen.

monowafermonopoly-siliciummono-siliciumDNEDutch New Energydutch new energy researchdutch solar quarterlysamenstellingtrendrapportdatabasezonnepanelen

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Webinar: SolarEdge - Introductie 3-fase omvormer voor korte strings

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
18 juni 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
22 juni 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu