Vrouwen in de techniek, het is even schrikken

23.03.2023 Simone Tresoor

Vrouwen in de techniek, het is even schrikken

Je verwacht het niet en het komt misschien als een verrassing: maar er zijn ook vrouwen werkzaam in de techniek! Deze opmerking mag uiteraard gelezen worden met een grote knipoog, want we gaan er van uit dat een ieder die dit platform volgt dit wel weet. Toch blijken er nog steeds mensen te zijn die even moeten schakelen als ze een dame ontmoeten die technische werkzaamheden uitvoert. Dat bleek uit een LinkedIn-bericht van vrouwelijke techneut Skye, werkzaam voor Unica. Top dat Skye dit deelt en ook fijn dat zij dit gewoon met een glimlach oplost.

De reacties van collega-monteurs en een klant!
Ingrid:
Herkenbaar, ze hebben mij als loodgieter wel eens gevraagd waar de camera van candid camera stond. Ze dachten echt dat een vrouw voor de riolering een geintje was. Vrouwen in de techniek, Girl Power!

Kristy: Dat hoor je zo ontzettend vaak! Heel herkenbaar

Agnes: Ik ben zelfs een keer weggestuurd, de klant riep nog nee geen vrouw! Maar toen we klaar waren met de klus, bood hij zijn excuses aan en gaf me 50 euro fooi.

Diana: Hier een soortgelijke ervaring. Goedemiddag klant, ik ben onderweg naar u voor de reparatie aan uw wasmachine. Reactie: maar u bent een vrouw...

Reinier: Tja dat zal je nog wel vaker horen. Ga zo door! Ik had laatst een jonge vrouw die onze wasmachine kwam repareren, super kundig en reuze efficiënt, zeer communicatief. Er moeten meer dames in dit soort beroepsgroepen komen