Wat zijn de grootste zonnepaneelmerken?

28.04.2020 | Analyse Norbert Cuiper

Wat zijn de grootste zonnepaneelmerken?

Negen fabrikanten van zonnepanelen zijn verantwoordelijk voor meer dan driekwart van de geïnstalleerde zonnestroomcapaciteit in Nederland. Welke merken zijn dit? Dit is onderzocht door DNE Research en gepubliceerd in de Dutch Solar Quarterly.

Astronergy, Canadian Solar, DMEGC, GCL, JA Solar, Jinko Solar, LONGi Solar, Suntech and Trina Solar zijn de negen merken die gezamenlijk een marktaandeel van meer dan 75 procent hebben in de Nederlandse zonnepanelenbranche. Dat concludeert onderzoeksbureau Dutch New Energy Research in de Industry Monitor van de Dutch Solar Quarterly, een kwartaalrapportage over de solarsector. De cijfers zijn gebaseerd op een steekproef onder distributeurs en projectontwikkelaars (EPC-bedrijven).

Concurrentie toegenomen

“De concurrentie tussen de 34 zonnepaneelmerken is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit een meting van de marktaandelen op basis van de Herfindahl-Hirschman Index,” zegt Rolf Heynen, directeur van DNE Research. “Voor de eerste keer hebben we de marktaandelen voor de EPC-sector afzonderlijk gepubliceerd. Dit helpt ons beter te begrijpen en te meten welke merken een sleutelrol vervullen op de solarmarkt.”

Consumentenbewustzijn

Naast inzicht in de marktaandelen van de zonnepaneelmerken volgt DNE Research het bewustzijn onder consumenten van zonnepaneelmerken en de invertermerken. Dit gebeurt in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. In de laatste peiling bleek dat de meeste Nederlandse consumenten niet in staat zijn om een merk zonnepaneel of inverter te herkennen. Dit lage bewustzijn biedt gelegenheid om merken in de woningmarkt beter te positioneren, concludeert DNE Research.

Populariteit en kwaliteit

De Industry Monitor gaat ook in op de populariteit van invertermerken en de perceptie van kwaliteit van zowel zonnepanelen als inverters onder installateurs.

Ook solarsector volgen?

Wilt u de Nederlandse markt voor zonne-energie volgen? Neem dan een abonnement op de Dutch Solar Quarterly, een rapport dat DNE Research elk kwartaal uitbrengt met diepgravende analyses, zoals over de ontwikkeling van prijzen, kosten en projecten. Het rapport biedt een compleet inzicht geeft in economische, financiële, beleidsmatige en technologische ontwikkelingen in de solarsector.

zonnepanelenFrieslandCampinaelektrisch vervoerGroenLeven

Bron: nieuwsbrief DNE Research

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Esdec Webinar: FlatFix Fusion, FlatFix Wave and ClickFit EVO

Logo Esdec
2 maart 2021
14:00-15:30
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar over de 2021 InstallQ regeling - Wat betekent dat voor mij?

Logo Esdec
2 maart 2021
12:00-13:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
3 maart 2021
14:00 - 15:00
online

Esdec

Lees verder

Webinar: Advanced installatietraining

Logo Esdec
4 maart 2021
15:00-16:00
online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu