IMAR CHINA 20.86MW Jalaid Banner-project: AE Solar realiseert project met verspreide zonnepanelen op daken met een gezamenlijk vermogen van 20,86 MWp

3 november 2023

IMAR CHINA 20.86MW Jalaid Banner-project:   AE Solar realiseert project met verspreide zonnepanelen op daken met een gezamenlijk vermogen van 20,86 MWp

De Jalaid Banner, september 2023 - Binnen-Mongolië, een autonome regio van 1,1 miljoen vierkante kilometer, staat bekend om zijn uitgestrekte landerijen en kuddes runderen, schapen en paarden. Het pittoreske landschap aan de noordgrens van China vormt het decor voor het 'Jalaid Banner Rooftop Distributed PV'-project, mogelijk gemaakt door de fotovoltaïsche modules van AE Solar met een indrukwekkend vermogen van 20,86 MWp. 

De autonome regio Binnen-Mongolië is de op een na grootste provincie van China met een technisch ontwikkelingspotentieel voor een energieopbrengst van 9,4 miljard kilowatt uit zonnekracht, wat neerkomt op zo'n 21% van de totale energieopbrengst in China. Doordat de regio jaarlijks 2600 tot 3200 zonne-uren telt, vormt ze een ideale locatie om te pionieren met initiatieven voor schone energie. AE Solar, wereldwijde marktleider op het gebied van fotovoltaïsche technologie en zonnesystemen, promoot in deze regio nadrukkelijk duurzame energie. In de 'Jalaid Banner'-regio in het oosten van Binnen-Mongolië zijn inmiddels 6 verschillende dakinstallaties geïnstalleerd die helpen om met behulp van zonnekracht de koolstofuitstoot te verminderen en in te spelen op de groeiende vraag naar energie.  

Details over de dakinstallaties in 'Jalaid Banner': 

Jubao PV Power Station 

  • Vermogen: 5999 kWp 

Longding PV Power Station 

  • Vermogen: 4715,7 kWp 

Jinhe PV Power Station 

  • Vermogen: 4699,2 kWp 

Nutuke PV Power Station 

  • Vermogen: 2140,6 kWp 

Jinrui PV Power Station 

  • Vermogen: 1778,7 kWp 

Hundahan PV Power Station 

  • Vermogen: 1526,8 kWp 

Samen wekken deze installaties 20,86 megawattpiek (MWp) op. Dit project draait echter niet alleen om de cijfers: het draait vooral om de concrete impact op de lokale gemeenschap. Het project voorziet niet alleen in de groeiende vraag naar energie, maar heeft ook een substantiële impact op het lokale energielandschap. Bovendien levert het een bijdrage aan de bredere doelstellingen van China's transitie naar groene energie. 

Kracht voor lokale gemeenschappen en een groei-impuls 

Het gezamenlijke vermogen van 20,86 megawattpiek (MWp) dat via het project wordt opgewekt, genereert jaarlijks 680 miljoen kWh aan elektriciteit. Van die schone energie profiteren 40.000 inwoners in de regio. Daarnaast krijgen de lokale inkomsten een flinke impuls en wordt een bloeiende gemeenschap ondersteund. Met een geschatte jaarlijkse opbrengst van 206,38 miljoen RMB uit elektriciteit zijn de economische en maatschappelijke voordelen aanzienlijk. Dit project draait niet slechts om schone energie, maar ook om empowerment en groei.  

Het 'Solar +'-initiatief 

Het 'Jalaid Banner Rooftop Distributed PV'-project is een typisch voorbeeld van het 'Solar +'-concept, waarbij de daken van bestaande gebouwen (waaronder overheidsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, dorpshuizen, industriële gebouwen en woningen) worden benut. Al deze daken beslaan in totaal zo'n 200.000 vierkante meter. Het initiatief zal de koolstofuitstoot naar verwachting met zo'n 508.000 ton verminderen. Het toont het potentieel van duurzame energie naast groene ontwikkeling voor het verbeteren van gemeenschappen, het genereren van inkomsten en het verbeteren van de levenskwaliteit. 

De realisatie van dit project benadrukt niet alleen de rol van duurzame energie bij natuurbehoud, maar ook de mogelijkheid om lokale gemeenschappen in hun kracht te zetten en regionale economieën te stimuleren. Het project draait niet slechts om het verminderen van de koolstofuitstoot, maar ook om het brengen van licht in de levens van mensen, het aanwakkeren van economieën en het bevorderen van een betere en duurzamere toekomst in Binnen-Mongolië. 

Over AE Solar 

AE Solar, een Bloomberg NEF Tier 1-fabrikant van fotovoltaïsche modules, is een bekroond en toonaangevend merk op de markt voor hernieuwbare energie. Het bedrijf levert sinds 2003 fotovoltaïsche oplossingen van hoge kwaliteit. AE Solar heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 2 GW en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen.  

AE Solar is er niet alleen trots op fotovoltaïsche modules van de hoogste kwaliteit te leveren, maar is ook actief betrokken bij ESG-initiatieven en bij de ondersteuning van lokale gemeenschappen. AE Solar heeft een niet-aflatende inzet om onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties en wil een groenere wereld en gelijkheid bevorderen, en armoede en honger bestrijden.  

Kijk voor meer informatie op https://ae-solar.com 

Contactgegevens voor de pers: 
imprensa@ae-solar.com 

Dit artikel is 3 november 2023 geplaatst door: AESOLAR