SolarEdge lanceert 3-fase toepassing van SolarEdge Home in Nederland

10 januari 2023

SolarEdge lanceert 3-fase toepassing van SolarEdge Home in Nederland

SolarEdge Technologies, wereldleider in slimme energietechnologie, kondigt vandaag de lancering aan van SolarEdge Home voor 3-fase toepassing in Nederland. SolarEdge Home is een slim energie-ecosysteem waarmee huiseigenaren de productie van zonne-energie en het verbruik ervan zelf kunnen regelen en optimaliseren. De nieuwe 3-fase oplossing van SolarEdge maximaliseert de energieopbrengst en de opgeslagen energie en maakt grotere energie-besparingen en een langere noodstroomvoorziening (back-up) mogelijk. De nieuwe en complete 3-fase oplossing van SolarEdge bestaat uit de SolarEdge Home Hub Omvormer, de  SolarEdge Home Backup Interface en de nieuwe SolarEdge Home Batterij 48V.

  

De SolarEdge Home Hub Omvormer beheert naadloos de opwekking van zonne-energie, batterijopslag en werking tijdens een stroomstoring voor complete noodstroomvoorziening (back-up) in huis. Door de DC-gekoppelde oplossing leidt de omvormer het overschot aan zonne-energie rechtstreeks naar de batterij zonder AC-conversieverliezen. Door de DC oversizing tot 200% verhoogt de SolarEdge Home Hub Omvormer zowel de energieproductie als het eigen verbruik. En dankzij een geïntegreerde verbinding met het SolarEdge Home Netwerk verloopt de inbedrijfstelling snel en eenvoudig.

De SolarEdge Home Batterij 48V sluit naadloos aan op de 3-fase SolarEdge Home Hub Omvormer. De DC-gekoppelde oplossing biedt een hoge totale systeemefficiëntie en meer opgeslagen energie door minder energieomzettingen. Voor meer systeemcapaciteit kunnen meerdere batterijen per omvormer gestapeld worden.

In het geval van een netstoring zorgt de SolarEdge Home Backup Interface er voor dat automatisch noodstroomvoorziening beschikbaar komt waardoor de levering aan alle of een deel van de huishoudelijke apparaten gegarandeerd is. In combinatie met de 3-fase SolarEdge Home Hub Omvormer ondersteunt de back-up interface netaansluitingen tot 3x 63A en levert tot 9 kW back-up vermogen van PV en batterij samen.

De oplossing, die nu beschikbaar is voor zowel 1- als 3-fase toepassingen, bestaat uit de SolarEdge Home omvormers, thuisbatterijen, back-up Interface, slimme energieapparaten zoals de SolarEdge EV-Lader, warm water controller, slimme meters en een besturingssysteem dat de systeemapparaten synchroniseert en beheert. Ontworpen om meer energie van de zon te oogsten, optimaliseert de DC-gekoppelde oplossing het energiegebruik door huishoudelijke apparaten rechtstreeks van de zon van energie te voorzien, overtollige energie op te slaan en real-time aanbevelingen te doen die gebaseerd zijn op de continue veranderende energiebehoeften van het huishouden.

Met de mySolarEdge app kunnen huiseigenaren het eigen verbruik van zonne-energie, energiebesparingen en vermindering van CO2-uitstoot slim beheren en bijhouden. Dankzij de draadloze plug-and-play connectiviteit van het SolarEdge Home ecosysteem wordt de realisatie van het PV-systeem voor de installateur vereenvoudigd en de installatietijd verkort.

Klik hier voor meer informatie over SolarEdge Home.

***

Over SolarEdge Technologies Inc.

SolarEdge is wereldleider in slimme energietechnologie. Door gebruik te maken van engineeringcapaciteiten van wereldklasse en met een niet aflatende focus op innovatie, creëert SolarEdge slimme energieoplossingen die onze levens van energie voorzien en de toekomstige vooruitgang stimuleren. SolarEdge ontwikkelde een intelligente omvormeroplossing die de manier veranderde waarop stroom wordt geoogst en beheerd in fotovoltaïsche (PV) systemen. De SolarEdge DC geoptimaliseerde omvormer probeert de stroomopwekking te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten van de door het PV-systeem geproduceerde energie te verlagen. SolarEdge blijft slimme energie bevorderen en richt zich op een breed scala aan energiemarktsegmenten via zijn oplossingen voor PV, opslag, het opladen van EV's, batterijen en netwerkdiensten. www.solaredge.com

Dit artikel is 10 januari 2023 geplaatst door: SolarEdge Technologies (Holland) B.V.