Kunnen 5.000 zonnepanelen op het dak van Thialf na anderhalf jaar weer aan?

14.01.2022 Joyce Beuken

Kunnen 5.000 zonnepanelen op het dak van Thialf na anderhalf jaar weer aan?

IJsstadion Thialf krijgt overheidssteun om het risico op brand in de PV-installatie te kunnen beperken, dat schrijft het Friesch Dagblad. Het opknappen van het stadion is van ”algemeen economisch belang”, aldus de Europese Commissie.

De Commissie heeft groen licht gegeven voor het verstrekken van overheidsbijdragen via een dienst van algemeen economisch belang. De bijdrage van circa 400.000 euro is nodig voor het uitvoeren van werkzaamheden die het risico op brand bij de panelen wegnemen.

Panelen lange tijd uitgeschakeld
Witte rook in plaats van zwarte, maar de handen kunnen nog niet direct uit de mouwen. Pas na akkoord van de Provinciale Staten kunnen de werkzaamheden beginnen.

De zonnepanelen op het dak van Thialf zijn sinds 2020 uitgeschakeld vanwege brandrisico. Korte tijd was er sprake van verwijdering van de panelen. In oktober werd bekendgemaakt dat er een oplossing gevonden is die het brandrisico beperkt en daarmee verzekering weer mogelijk maakt.

Het prijskaartje bedraagt 400.000 euro. Er wordt mogelijk destijds compartimentering met een ander type isolatiemateriaal toegepast.