Jetten zegt ontwikkeling Routekaart Energieopslag toe

04.10.2022 | Nieuws Max Muller

Jetten zegt ontwikkeling Routekaart Energieopslag toe

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, zal de Tweede Kamer begin 2023 een routekaart opsturen voor energieopslag. Dat heeft de minister aan woordvoerder van betrokken belangenverenigingen beloofd tijdens het debat van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat.

D66-Kamerlid Raoul Boucke vroeg de minister tijdens het debat om deze routekaart. Deze zou volgens het Kamerlid nodig zijn om de problemen rondom het steeds voller wordende stroomnet het hoofd te bieden. Jetten betoonde zich bereidwillig om zich in te spannen voor een dergelijke routekaart.

“De branchevereniging Energy Storage NL heeft mij eerder een aantal actiepunten aangereikt. Ik ben nu intensief aan het kijken hoe we dat verder kunnen oppakken. Ik verwacht dat ik die Routekaart Energieopslag begin volgend jaar met de Tweede Kamer kan delen.”

Lees ook: Kabinet mikt op moonshots met lancering strategie batterijsystemen

De toezegging komt kort nadat het gerelateerde rapport Nationale Actieagenda Batterijsystemen gepubliceerd is. Energy Storage NL zegt in een reactie blij te zijn met de komst van de route. “Met een routekaart verwachten we dat er meer duidelijkheid ontstaat over de inzet van energieopslag in het energiesysteem en de route voor verschillende opslagvormen om dit doel vervolgens te bereiken.”

klimaatpolitiekbatterij-energieopslagRoutekaart EnergieopslagenergieopslagRob Jettenministerie voor Klimaat en EnergieTweede KamerD66Raoul Bouckeenergiedebatvaste commissie voor Economische Zaken en KlimaatEnergy Storage NLenergietransitie

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Esdec calculator training

Logo Esdec
22 maart 2023
11:00 - 12:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: SMA ShadeFix - Optimalisatie naar een hoger niveau

Logo SMA
22 maart 2023
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: Introductie SolarEdge Home Batterij 48V, Home Hub omvormer 3F en Home Backup Interface

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
23 maart 2023
11:00-12:00
Online

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: De kracht van overdimensioneren

Logo SMA
24 maart 2023
09:30
Online

SMA

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu